My Twigg´s blogg

My Twigg´s blogg

Lättnad!

Våra katterPosted by Gula villans kattmaffia Fri, July 23, 2010 07:26:30

Det är en sådan lättnad när man HCM-scannat en kisse och hjärtat är normalt. Jag har peppar peppar aldrig varit med om motsatsen, men det känns som en bra grej att scanna alla katter innan avel eftersom hjärfel förekommer. Man vill ju göra något bra för rasen och det är jag säker på att vi gör. Igår var vår amerikanske donna Sue på HCM-scanning med sina underbara fodervärdar "mamma och pappa" Charlotta och james som bor med Sue och den stora kastratcornishen Cider i Kungsör. Vi är ytterst tacksamma för att ni ställer upp och är perfekta fodervärdar till älskade Sue.

Hjärtat på Sue var förstås normalt och nu ska bara fundera ut en bra hane till hennes första kull. Vi hade planerat att den kullen skulle bli tillsammans med Owl´s Midas Touch som Frida Marklund äger, men nepp. Ibland har man oturen med sig och midas behövde kastreras efter en längre tids strilande. Nu lever Midas som en älskad sällskapskatt och det går jättebra, vilket verkligen är glädjande då han ju varit en riktig snuskpelle till kankatt i flera år. Fina Midas, vi får hoppas på att använda någon avkomma i framtiden.

Nu har vi några alternativ att ta i beaktande innan vi bestämmer oss. Planen lär komma upp på hemsidan ganska snart och troligen parar vi henne på nästa löp.

  • Comments(0)//mytwiggs.mytwiggs.com/#post149